top of page
Sök
  • Skribentens bildDaniel Karlsson

SOMMAR - JUNI 2022

Uppdaterat: för 4 dagar sedan

Tid för expansion & transformation!

Planterade i Herrens hus – den rätta myllan –

drickandes djupt ur Guds Ande


Så skriver vi juni & sommar 2022 och ”den blomstertid” (vi längtat efter) har äntligen kommit! Jag har under våren studerat teologi (på ALT) samtidigt som jag påbörjat pastorstjänsten i Elim. Det har blivit tydligt för mig att inget levande står färdigt med en gång. För att livet skall växa så behövs den rätta miljön med ljus och rent vatten. Det behövs också rätt näring och inte minst den rätta myllan – kärlek och omsorg.


” … Himmelriket är likt ett senapskorn … när det har växt upp är det störst bland alla köksväxter och blir som ett träd, så att himlens fåglar kommer och bygger bo i grenarna.” (Matteus 13:31-32)


De Kristus-troendes miljö är att vi bor i Gud som är ljus. Vi som lemmar i Hans kropp hämtar vår näring från huvudet Kristus som är Ordet. Vi vattnas och dricker in djupt från Guds Ande – det levande Vattnet - ur Klippan Kristus. Det är Gud som ger tillväxten (se 1 Joh. 4:16 & 5:1, Ef. 5:29, Joh. 1:1, 1 Tim. 4:6, Joh. 7:37, 1 Kor. 10:4, Kol. 2:19).

Men vi behöver också planteras någonstans för att kunna slå rot och växa. Vi är planterade i Herren Själv – som grenar i Vinträdet Kristus - men också i Hans hus – platsen för Hans Närvaro: ”planterade i Herrens hus, grönskande på vår Guds förgårdar.(Joh. 15 & Psalm. 92:14)

Platsen för växtkraft och expansion är Guds församling! Vi behöver varandra som lemmar i samma kropp. Guds Ande bor i våra relationer. Låt oss fortsätta att älska varandra - för störst av allt är kärleken.

Efesierbrevet 3:16 ”Jag ber att han i sin härlighets rikedom ska ge kraft och styrka åt er inre människa genom sin Ande, 17 att Kristus genom tron ska bo i era hjärtan och att ni ska bli rotade och grundade i kärleken. 18 Då ska ni tillsammans med alla de heliga kunna fatta bredden och längden och höjden och djupet 19 och lära känna Kristi kärlek, som går långt bortom all kunskap. Så ska ni bli helt uppfyllda av all Guds fullhet.”

***


FLASHBACK & PÅ GÅNG!


Vilken glädje det var att få döpa Constantin till Kristus på pingstdagen 5/6.

Tack Jesus!


Vi hade nyligen (11/6) en mycket uppskattad konsert - med Paul Mac Innes och Marcus Zovic - till förmån för Läkarmissionen. Den var både professionell och mäktig. Vi hade även en välbesökt mans-träff med grillning den 21/5 med ett föredrag om väckelsen på Hebriderna. Under hösten hoppas vi både kunna arrangera ett event för kvinnor och ytterligare en mans-träff. Hinner vi även med en församlingsdag så vore det toppen:).


Helgen med Anna-Karin och Sven Almkvist nyligen var mycket välbesökt och uppmuntrande. Vi är glada över att vi får stå i denna relation med paret Almkvist.


Vår nya kvälls-bibelskola som drog igång under maj - Elim Academy - var välbesökt.

Till hösten (troligen i september) drar vi i gång igen med ett nytt ämne – mer information kommer. Dessa kvällar är också tänkta som tillfällen där vi – mitt i veckan - inte endast blir ”stänkta av” av Guds Ord (se Hes. 36:25) utan ”badar i” det (Ef. 5:26) och där vi också genom bön och lovsång söker Guds påtagliga Närvaro & Ansikte. Låt dig inspireras och rustas för det som ligger framför! Lektionerna läggs även upp på Elims Youtube-kanal.

Elims missions- och evangelisations-satsningar sträcker sig från Sverige (omsverige.se – OM – Operation Mobilisation, Love Revival) via Afrika (Etiopien, Sydafrika) och österut till Asien (Filippinerna och Indien). Våra åtaganden för Guds Rikes utbredande i världen och här hemma bygger på frivilliga gåvor - nu när vår second hand-butik inte längre finns.


Under hösten hoppas vi kunna få hit en representant från OM som kan berätta mer om mission och kanske även om hur vi kan bredda Guds Rike lokalt med fokus på Herrens Skörd! En större presentation av våra missionsfält kommer i nästa Newsletter!


Vårt samarbete med Love Revival – Jonatan Svensson - fortsätter under hösten genom ett antal inbokade lördagskvällar (väckelse-kvällar). Dessa möten präglas ofta av uppmuntrande ord och förbön för sjuka. Kom med förväntan på Jesus – trons Hövding och Fullkomnare. Bjud med vänner och bekanta som behöver inspiration, uppmuntran och helande! Se kalendern!

Barn / ungdom: Ett område som vi behöver förstärka är söndagsskolan. Detta är samtidigt nyckelområdet nummer ett för den kommande generationen. Bed även för området ungdomar/unga vuxna. Låt oss ha tro till Herren att resa upp ett växande arbete med fokus på den yngre generationen. Vi ber om medarbetare, bönearbetare och skördearbetare!

Bön är själva motorn eller katalysatorn i en församling. Elden behöver - genom Guds Ande och nåd - ständigt hållas brinnande på altaret (se 3:e Mosebok 6:12). Vi är kallade till att vara ett ”bönehus för alla folk” (Markus 11:17). Utöver personlig bön och gemensam bön på onsdagskvällar så satsar vi även regelbundet på bönedagar (för daglediga eller de som kan komma loss en stund på dagtid). Vi har även ambitionen att ha en eller par böne-nätter under hösten (fredag kväll och fram till en stund efter midnatt).
BLESS, du är älskad


I Kristus, Daniel Karlsson

245 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page