top of page
Sök
  • Skribentens bildDaniel Karlsson

Det spirar i Kristi kropp! - våren 2024

Våren är äntligen här! Detta trots att kylan velat bita sig fast efter vad som känns som en ovanligt lång vinter. Så länge jorden består så har Gud lovat att ”sådd och skörd, köld och värme, sommar och vinter, dag och natt” inte skall upphöra (se 1 Mos. 8:22). Gud är trofast!


Trots en del allergi under våren så är detta min favorit-årstid, speciellt när vi ser körsbärsträden stå i blom. Våren påminner oss om uppståndelse-livet i Kristus Jesus. Vad som till synes varit dött blir levande.I det gamla förbundet så lade man vid ett tillfälle – på Mose uppmaning - Arons stav i ”uppenbarelsetältet” (se 4 Mos. Kap. 17). I detta tabernakel så ”tältade Gud” mitt ibland sitt folk under Israels 40-åriga ökenvandring. Här uppenbarandes Guds Härlighet, såsom den nu till fullo uppenbaras i Kristus i det nya förbundet (se Hebreerbrevet 1:3).


Dagen efter så grönskade Arons stav och ”den hade knoppar och utslagna blommor och mogna mandlar” (4 Mos.17:8).


Staven – i sig själv en helt död träbit – hade över natten fått ett fruktbärande liv. Tydligen var staven ursprungligen tagen ur ett mandelträd. Stavens sanna natur blev nu uppenbarad.


På samma sätt blev Jesu sanna natur som Guds Son uppenbarad efter ”lidandets natt” på Golgata kors. Ett mörker sänkte sig över hela landet när Jesus hängde på korsets trä (se Matteus 27:45).

'

Jesus är nu uppstånden! Korset ger nytt liv! Korset blommar!

,,, ni tillhör en annan, honom som har uppstått från de döda, för att vi ska bära frukt åt Gud.” (Rom. 7:4). Vi grönskar i Guds Närvaro.


Min längtan är att det ännu mera skall få spira i Kristi kropp denna vår och sommar. Att spira innebär att våra liv knoppas, skjuter friska skott och grönskar. Att spira är att bära Andens frukt och liv i gemenskapen med den uppståndne Herren Jesus Kristus och med varandra i församlingen.


Då blir hela församlingen – alla lemmar i Kristi kropp – ett uttryck för Guds liv i Kristus!

Må världen får höra om Jesus genom oss. Släpp fångarna loss, det är vår!


BLESS

Daniel Karlsson

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page